Navigation Menu

Kontakta oss

Ekomuseum!

Det första Ekomuseum bildades i Frankrike i början av 1970-talet. Idag finns de över hela världen, i Kina, Italien, Mexiko, i Sverige har vi fem stycken. Ekomuseum Nedre Ätradalen ligger i Falkenbergs och Svenljungas kommun. Det bildades 1996. Vad som är signalementet för ett ekomuseum är bland annat att en lokal plats kultur, natur och människors historia visas upp på samma plats och i samma miljö, de alltid varit i. Det är platsens befolkning som visar upp sin egen historia. Här har inga byggnader eller föremål flyttats till ett område där det är betalt inträde.

Ekomuseum nedre Ätradalen?

Ekomuseum Nedre Ätradalen är en plats som kan upplevas som ett museum, men är samtidigt en vacker dalgång i Hallands inland. Flera intryck så som matsensationer, konst, naturupplevelser och historia om dåtidens och nutidens människor finns här. Ekomuseet är en plats där traditioner har stannat kvar, exakt där de började då mormors mor bodde i huset. I kvarnens väggar och hos dagens entreprenörer berättas historian vidare. Vad kan du uppleva här?

Hos Ekomuseets hantverkare, småföretagare och bygdens befolkning kan du lära dig mer om traditionellt hantverk, hembygdshistoria, naturliv och närproducerade råvaror.